Turn Your Old Offices Into A Bright And Cozy Apartment

Like the story of the ugly duckling, this has been the project of this dilapidated office space that the Dream Living team has turned into a swan. They had to create a completely new layout from scratch that included a bathroom, a bedroom, a dressing room, an open kitchen and a living room. And, in addition, it was necessary to renovate all the facilities and make new accesses to the terrace. A major challenge.

1, BEFORE: A DARK AND HIGHLY COMPARTMENTALIZED ROOM

The first work of the Dream Living team was to remove all the partitions and false ceilings that compartmentalized this dark and sad office space. Expanding the accesses to the terrace was another of the keys to increasing the light throughout the space. 

2. AFTER: AN OPEN SPACE WITH NORDIC TOUCHES

The dream living team designed an open space with minimalist lines and neutral colors that combines Scandinavian design elements with highly industrial touches. Wood and cement dominate an environment that transmits clarity and calm thanks to the pure white chosen for walls and part of the furniture.

3. WITH TWO DIFFERENT ZONES

“The new distribution divided the apartment into two distinct areas: the daytime area, which integrates the kitchen, dining room and living room in an open space with access to the terrace, and the night area that includes a bedroom, also with access to the outside, a bathroom and a dressing room” they explain from dream living. The great architect of this division is the partition between the two areas, which incorporates large white cabinets in the hallway leading to the room and, on the living room side, reserves space for a fireplace and for the television.

4. AND LOTS OF NATURAL LIGHT

To achieve an atmosphere similar to that of daylight, recessed spotlights were used in all the spaces that are combined with different light points, industrial and Nordic, most of which are black.

5. BEFORE: THERE WERE ONLY OFFICES

The offices did not have a kitchen, so it was located at the exit to the inner courtyard. An area in which the partitions of the offices, which were aluminum and glass partitions, were also removed, and the old carpet existing throughout the premises was removed. 

6. NEXT: A MODERN WHITE KITCHEN

All the kitchen furniture was custom designed with white lacquered wooden base units that offer great storage capacity and leave the kitchen open to the dining room. Tall cabinets break the minimalist aesthetic of the kitchen with an industrial design of etched glass and black carpentry. The countertop is marble and the integrated appliances increase the sense of continuity. The contrast note is put by the black elements such as the faucet and the sink.

 7. WITH DIFFERENTIATED SOILS

For the kitchen flooring, a white hexagonal mosaic was chosen that extends from the entrance to the dining area where it connects with the laminated parquet on the rest of the floor. The mosaic was highlighted in black gasket to create a geometric print. 

8. BEFORE: NO SIGN OF THE BEDROOM

NO SIGN OF THE BEDROOM

The ceiling tiles and the false ceiling reveal that here were some sad and dark offices. The location of the second window marked the location of the rest area, which also gave access to the terrace that it did not have before.

9. AFTER: A BEDROOM WITH BATHROOM AND DRESSING ROOM

The partitions separating the day area from the night area were integrated into the bedroom side with custom-designed cabinets with white floor-to-ceiling doors and an integrated handle. “This is how we achieve – they affirm from dream living- an important optimization of the space, at the same time that the luminosity and the feeling of spaciousness were enhanced, achieving an order effect in accordance with the minimalist essence of the space”.

10. A TEXTURED HEADBOARD

The combination of materials and textures define the cosmopolitan personality of this floor. On the headboard wall, like one of the walls in the living room or part of the bathroom, wood and cement board cladding was used, a very warm, insulating and resistant material that gives it an industrial air. 

11. A BATHROOM WITH INDUSTRIAL TOUCHES

The bathroom follows the same decorative line as the rest of the floor. The same porcelain tile for the terrace was chosen for the floor and a rectangular ceramic in Matt white for the walls and shower. The rest of the walls were left with a wooden plate and cement. Like the kitchen, the bathroom has a Matt black faucet and the bathroom accessories are lacquered in the same color. 

12. BEFORE: WITHOUT ELECTRICITY AND WITH YOUR BACK TO THE TERRACE

WITHOUT ELECTRICITY AND WITH

Boosting light inputs has been another priority in these offices where natural light input was not enhanced at all and there was no easy access to the terrace. 

13. AFTER: CARPENTRY AND LIGHT ARE PROTAGONISTS

The windows, the access door to the terrace and the blinds were worked with Matt black aluminum and special 6 + 6 double glass that does not let in either heat or cold and also filters reflections. In addition, in the dream living room, he has created exclusive design furniture, such as the TV cabinet and the fireplace that are integrated into the partition that separates the day from the night area.

14. BEFORE: THE TERRACE WAS WASTED

Without a single piece of furniture, with the air conditioners in sight and an old and worn floor, this was the terrace before the dream living reform. 

15. AFTER: A TERRACE READY TO ENJOY

On the terrace, as in the bathroom, we chose a porcelain imitation cement. A practical, resistant and modern material that facilitates cleaning and allows you to give different uses to the outdoor space. And it was decorated with warm rattan furniture, colorful textiles and the natural touch of plants. Everything a success.

Default image
Emma
Hello Everyone! I am Emma. A single mother of a lovely doughtier. Life is impotent. Organizing your life is more important. So, Started this blog. I will home improvement and life hacking tips and tricks here. So, it can help all.
Articles: 137